Publisert 4. februar 2000

Roxar har etter hvert utviklet seg til å bli et premieeksempel på suksessrik norsk teknologieksport. Nå samler de sine fem Stavangerkontorer for å gi bedre grunnlag for videre vekst.

VOKSENDE OG SMILENDE: – Et aggressivt subseamarked er
til Roxars fordel, sier selskapets informasjonsansvarlige,
Hege Forus (foto: MAGNUS BIRKENES)
SAMLING: Roxars Stavangeraktiviteter blir samlet i et
fellesbygg, ferdig i 2009. Nå er de spredt på fem bygg,
noe som er betrakelig mindre produktivt
(foto: MAGNUS BIRKENES)

– Slik det er nå, leier vi i praksis store deler av gata. Det er lite fordelaktig å ha de ansatte spredt rundt på fem ulike bygg, og dette nye, store bygget du ser her, skal stå ferdig mot slutten av 2009, forklarer Roxars informasjonsansvarlige, Hege Forus, til Oilinfo Weekend.

Dermed kommer alle ansatte i Roxars Stavangerkontorer til å bli samlet i én bygning, ett bygg som kan romme nærmere 300 personer. Med på satsingen kommer også helt nye produksjonslokaler, noe som ikke bare er nødvendig grunnet vekst i produksjonen, men også fordi Roxar ønsker å ha produksjonslokalene i nærheten av prosjektledere og produktansvarlige. Markedet for flerfase-, våtgass-, og sandmålere er stort på verdensbasis.

– Roxar har som policy å ikke sette noe av produksjonen ut til utlandet, men heller holde underleverandørene i lokalmiljøet. All ferdigstillelse gjør vi selv. Vi har regnet nøye på det, og funnet ut at det slettes ikke lønner seg å flytte verkstedsvirksomhet til utlandet. Våre produkter krever såpass mye teknisk innsikt og kunnskap, at med de rette forutsetningene er det like rimelig å gjøre det her. I Norge er det et særdeles høyt nivå på folk og kunnskap, forklarer Forus.

Ingen oppkjøp på blokka
Flere i bransjen ble overrasket da i forhold lille Corrocean kjøpte Roxar i fjor. Sammenslåingen har vært vellykket, Roxarnavnet ble videreført, men selskapet har ingen nye planer på oppkjøpsfronten.

– Nå satser vi på organisk vekst. Situasjonen i finansmarkedet gjør det uansett vanskelig å skaffe ekstrakapital til oppkjøp, sier Hege Forus. Ikke at Roxar nødvendigvis trenger pengene. I hele 2007 omsatte Roxargruppen for rundt NOK 1,2 mrd. Selskapet opplever nå rekordomsetning, og har så langt i år omsatt for like mye som hele fjoråret.

Forus legger til at utvidelser fremover i størst mulig grad skal basere seg på organisk vekst, men at dette må sees i forhold til kvalitetsmål. Nyansettelser er alltid aktuelle, men nye medarbeidere må tilfredsstille Roxars mål og krav til kompetanse.

Veksten vil fortsette
De siste årene har Roxars produkter rettet mot subseasegmentet vokst klart mest. Hege Forus tror ikke dette kommer til å bremse med det første.

– Den aggressive ekspansjonen i subseamarkedet taler helt klart til Roxars fordel. Det gjør det enklere for oss å komme inn på attraktive, nye markeder. Vi ser også en kraftig vekst i retrofit-markedet for tiden, kanskje da spesielt i Midtøsten, hvor vi blant annet har et godt samarbeid med Saudi Aramco, sier Forus.

-Vi ser en økende global tendens til å ta i bruk avansert teknologi for å øke utvinning fra reservoarene. Dette tror vi i stor grad skyldes den enorme ekspansjonen i bruk av teknologi subsea, noe som har senket terskelen for avansert teknologibruk topside, forklarer Forus.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend . Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend . Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger