Publisert 4. februar 2000

Fiskeriminister Helga Pedersen er enig med Helge Lund og StatoilHydro i at mer oljeboring gir bedre oljevernberedskap. – Han har rett, sier Ap-politikeren.

Tirsdag sa Helge Lund til NRK at han tror at oljevernberedskapen er bedre i områdene hvor man har oljeutvinning enn i de områdene man ikke har det, noe som provoserer både SV-leder Kristin Halvorsen, Bellona og Norges Naturvernforbund.

Men nå får Helge Lund støtte fra Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

– Han har rett. Der man øker risikoen, må man styrke beredskapen. Som for eksempel på Mongstad og i Hammerfest. Oljevernberedskapen må dimensjoneres etter aktiviteten, sier ministeren til Dagbladet.no

– Jeg ser at Helge Lund, statsministeren og Helga Pedersen desperat prøver å trekke opp et kunstig skille mellom oljeproduksjon og oljetrafikk, men det er ikke tvil om at dersom man skal produsere olje, må den også transporteres ut til markedet med skip. Det øker faren for ulykker, det må enhver se, sier Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet til nettavisen.

Bellona-leder Frederic Hauge mener det er helt hinsides av fiskeriministeren å gå ut på denne måten.

– Dette må jo bety at hun innser at hun ikke gjør nok for å få en tilfredsstillende oljevernberedskap i dag. Helga Pedersen har etter hvert veldig liten troverdighet når det gjelder oljespørsmålet i nord, mener Hauge.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger