Publisert 4. februar 2000

I om lag halvannen måned har ledelsen og mekanikerne i HCH Helikopter Service forhandlet om lønna, uten løsning. Nå skaper det problemer for offshorearbeiderne på norsk sokkel.

Helikoptrene som flyr for StatoilHydro er satt på bakken, og offshorearbeiderne på feltene Kristin, Heidrun, åsgård og Njord er rammet av lønnsstriden. Noen er blitt strandet på plattformen, mens andre måtte vente med å komme seg på jobb offshore, skriver Stavanger Aftenblad.

I følge NA24 er to av syv helikoptre i Bergen satt på bakken, mens tre av fem i Kristiansund er ute av drift. På Sola er det kun rapportert om små forsinkelser.

Ledelsen og mekanikerne i HCH har forhandlet om en ny lønnsavtale i over en måned, da arbeidsforholdet var regulert av blant annet en protokoll som regulerte jobbing på fritiden. Denne utløp 1. Oktober, og siden da kan ikke mekanikerne brukes på fridager.

– Dette gir oss et problem når vi for eksempel får uplanlagt vedlikehold, som for eksempel når ting må repareres på et helikopter. Det går dessverre ut over kundene våre, sier Per Kristian Nagell i CHC Helikopter Service.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger