Publisert 4. februar 2000

Statssekretær Per Rune Henriksen besøker denne uken Brasil i forbindelse med Rio Oil and Gas. (Foto: Linn Johnsen/OED)

Brasil er Norges viktigste handelspartner i Sør-Amerika og utgjør et stadig voksende marked for norsk industri. I 2011 omsatte norsk leverandørindustri for nærmere 20 milliarder kroner i Brasil.

Mandag åpnet statssekretæren et finansseminar i regi av blant annet Innovasjon Norge, BNDES og DNB.

BNDES er en statlig brasiliansk utviklingsbank som har større utlån enn Verdensbanken. Henriksen hadde også et møte med Luciano Couthino som leder BNDES, der de to diskuterte hvordan Norge og Brasil kan samarbeide innenfor forsknings- og teknologiutvikling, blant annet ved bruk av BNDES virkemidler. BNDES var særlig opptatt av små- og mellomstore bedrifters plass i verdikjeden og deres rolle for innovasjon.

Senere åpnet statssekretæren den norske paviljongen på Rio Oil and Gas, hvor han også fikk tid til å snakke med en rekke store, mellomstore og mindre selskaper.

I løpet av uken planlegger Henriksen å møte Petrobras, Statoil, SETE og norsk leverandørindustri. Han skal også åpne et seminar i dag om muligheter innenfor olje- og gassektoren i Brasil arrangert av INTSOK og Innovasjon Norge.

– Brasil blir et stadig viktigere marked for norsk leverandørindustri. Både Brasil og Norge er store energinasjoner med lang erfaring innen olje og gass. Tilsvarende utfordringer for eksempel innenfor undervannsutbygginger og økt utvinning gjør norsk teknologi svært relevant for det brasilianske markedet, sier Henriksen.

Hensikten med besøket er å støtte norske leverandørindustri og å videreutvikle forsknings- og teknologisamarbeidet med Brasil. I forkant av Henriksens besøk, ble det første energidialogmøtet mellom norske og brasilianske myndigheter arrangert.

På torsdag besøker statssekretæren Ulsteins virksomhet i Rio de Janeiro.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger