Publisert 7. februar 2019

Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen er tildelt Rystad Energys årlige hederspris for deres bidrag til norsk oljeindustri.

Prisen ble overrukket under Rystad Energys årlige arrangement Gullkronen onsdag 6. februar, også kalt Oscar-prisen for norsk oljenæring.

De tildeles prisen for deres langvarige bidrag til oppbygningen av norsk oljeindustri. Røkke og Eriksen har gjort Aker BP til en ledende operatør i Norge og et innovativt E&P-selskap i verdensklasse og Aker Solutions til et ledende, internasjonalt oljeserviceselskap. De har skapt titusenvis av arbeidsplasser i oljesektoren, skriver Rystad Energy i en pressemelding.

– Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen har bidratt på svært positiv måte til utvikling av norsk oljeindustri både innenfor oljeservice og oljeproduksjon, sier juryformann Jarand Rystad.

Totalt ni priser ble delt ut da Gullkronen gikk av stabelen for 11. gang onsdag kveld. Rundt 350 personer var til stede under arrangementet på Wallman Oslo.

Priser for oljeselskaper

Årets leteselskap: OMV Norway. Selskapet er operatør for en tredel av funnene som ble gjort på norsk sokkel i 2018, deriblant et nytt gassfelt nær eksisterende infrastruktur.

Foto: Rystad Energy

Årets forretningsutvikler: Vår Energi. Med sterke vekstambisjoner og en bred portefølje vil Vår Energi bli en betydelig aktør på norsk sokkel fremover – og en opplagt kandidat for børsnotering.

Årets feltutvikler: Equinor, Oseberg Vestflanken 2. Den første helautomatiske, fjernstyrte og ubemannede plattformen her til lands vil bli et forbilde for fremtidige feltutviklinger på norsk sokkel.

Årets feltoperatør: Equinor, Snorre. For ti år siden var feltet et av de med lavest driftsregularitet på norsk sokkel. Nå er det et av de beste – og en ledestjerne i Tampen-området de kommende tiårene.

Priser for oljeserviceselskaper

Årets nykommer: Cognite. Med Aker ASA i ryggen er John Markus Lervik i ferd med å skape et IT-selskap som kan forandre måten olje- og gassindustrien jobber på.

Årets internasjonale bedrift: Tampnet. Stavangerbedriften, som driver verdens største offshore kommunikasjonsnettverk, har opplevd flere år med lønnsom vekst i nye internasjonale markeder til tross for nedturen i offshorenæringen de siste årene.

Årets forretningssuksess: Sverdrup Steel. I et svært konkurranseutsatt marked oppnådde bedriften 70 prosent vekst i 2018, som gjorde at omsetningen passerte én milliard kroner for første gang. Juryen kaller bedriften olje- og gassnæringens alkymist, som gjør gull av stål.

Andre priser

Årets grønne foregangsbedrift: Teekay Offshore. Vinneren har satt ambisiøse miljøkrav, utviklet banebrytende teknologi i samarbeid med sine leverandører og vist vilje til å omfavne konsepter som vil påvirke den globale shippingflåten på sikt.

Siste fra forsiden

+

Equinor mister funn i Norskehavet

Annonse

Hør topplederne innen boring og brønn i Stavanger!

ANNONSØRINNHOLD FRA BOREKONFERANSEN
+

Drone havarerte under inspeksjon

+

Nordland fylkesting sier nei til å gjenåpne Nordland VI

+

CCS-boom? Her er status for de sju lisensene på norsk sokkel

+

Borer to produksjonsbrønner på Askeladd Vest

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger