Publisert 22. august 2007

Etterspørselen etter energi til air conditioning-anlegg har nådd krisenivåer i Japan på grunn av en vedvarende hetebølge.

NTB

Japans største kraftselskap, Tokyo Electric Power (TEPCO), måtte onsdag gå til krisetiltak for første gang på 17 år på grunn av den økende etterspørselen, som finner sted samtidig som et stort atomkraftverk er ute av drift på grunn av et jordskjelv i juli.

Tirsdag ble det satt ny rekord i energiproduksjon i Japan med 3,42 milliarder kilowatt. Den forrige rekorden ble satt sommeren 2001.

TEPCO ba onsdag 23 av sine største kunder, de fleste kjemiske fabrikker og metallfabrikker, om å begrense sin elektrisitetsbruk. Dessuten ble det lansert en TV-kampanje med oppfordring til forbrukerne om å spare energi.

TEPCO igangsetter også et hydroelektrisk kraftverk nord for Tokyo som er blitt stengt av myndighetene som straff for at selskapet har forfalsket dokumenter.

Minst 30 mennesker har dødd som følge av hetebølgen som har medført temperaturer i dagevis over 40 grader i Tokyo og andre steder. Energibruken ventes å stige ytterligere når folk i disse dager returnerer til arbeidet etter ferien.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger