Publisert 20. april 2007

Bare et lite mindretall av de 31 som forklarte seg til Fougner-utvalget, kritiserte tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla, hevder Vallas og LOs advokater.

NTB

I advokatene Håkon Bleken og Sten Foyns merknader til de sakkyndiges rapport, refses de sakkyndige for et «enestående ensidig» utvalg av kilder, skriver Klassekampen.

Advokatene frikjenner ikke LO eller Valla for kritikk, men hevder at den kritikken som kan reises, ikke ligger i nærheten av bildet de sakkyndige tegnet av forholdene.

De sakkyndige for Fougner-utvalget var psykoanalytiker Lars Weisæth og psykiateren Odd H. Hellesøy. To dager før Fougner-utvalget leverte sin rapport og Valla gikk av som LO-leder, leverte de sakkyndige en 45 sider lang rapport. Konklusjonen var at Vallas opptreden overfor Ingunn Yssen var preget av mobbing og trakassering. Dette ble også Fougner-utvalgets konklusjon.

Bleken og Foyn hadde et døgn på seg til å komme med tilsvaret. Der går de systematisk gjennom hele vitnelisten, og påviser hvordan det store flertallet av vitnene ikke rettet kritikk mot Valla eller støtte til Yssens versjon.

Bleken og Foyn omtaler de sakkyndiges rapport som «en betydelig skuffelse – ikke så meget på grunn av konklusjonen, men på grunn av svakhetene i innhold og drøftelse».

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger