Publisert 4. februar 2000

Total E&P Norge har tildelt Kværner en EPSC-kontrakt for bygging av jacketen til Hild-plattformen. Verdien ligger på over en milliard kroner.

Det er Kværner som opplyser om kontrakten mandag morgen. Total E&P Norge AS har tildelt Kværner en EPSC-kontract (Engineering, Procurement, Supply and Construction) for bygging av jacketen til Hild plattformen på norsk sektor i Nordsjøen.

– Kontrakten har en verdi på i underkant av 1,2 milliarder kroner, opplyser Kværner.

– Vi er glad for å ha vunnet vår andre jacket i år i tøff internasjonal konkurranse. Dette er i tråd med vår strategi, og demonstrerer vår sterke posisjon i jacket EPC-markedet, sier Nina Udnes Tronstad, Executive Vice President i Kværner med ansvar for Jackets.

Kontrakten vil bli utført av Kværners verft i Verdal, og omfatter engineering, innkjøp, fabrikasjon, utlasting og sjøfesting. Jacketen (16.500 tonn) med peler vil ha en totalvekt på om lag 21.400 tonn.

– Ingeniørarbeidene starter umiddelbart, mens fabrikasjon tar til i 4. kvartal 2012. Prosjektet vil ha en toppbemanning på om lag 400 personer i 3. kvartal 2013. Hild jacket skal leveres våren 2014, og blir da nummer 42 i serien av jacketer levert fra Kværner siden 1975, skriver Kværner i pressemeldingen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger