Publisert 4. februar 2000

Remora har brukt rundt én milliard kroner på det nye lastefartøyet «HiLoad DP no.1». I går måtte aksjonærene godkjenne refinansiering av selskapet.

Største eier i Remora, Hitec Industries, har selv stått for ferdigstillelse og uttesting av fartøyet, etter at det ble levert fra Aibel i Haugesund i januar i år.

Arbeidet med fartøyet viste seg imidlertid å ta så lang tid. I tillegg ble det en så kostbar affære, at Remora måtte be om hjelp til en ny finansieringsplan.

«All tilgjengelig likviditet og trekkfasiliteter var i ferd med å bli brukt opp», heter det i innkallingen til ekstraordinær generalforsamling, som ble gjennomført onsdag.

– I går godkjente den ekstraordinære generalforsamlingen en styrking av balansen med 316 millioner kroner. Av dette er 50 millioner kroner frisk kapital gjennom en ny emisjon og det resterende i form av konvertering av aksjonærlån til aksjer. I tillegg er forfall av gjeld utsatt med ett år, sier Peder E. Farmen, administrerende direktør i Remora, til Dagens Næringsliv.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger