Publisert 29. november 2007

Arbeidsledigheten fortsetter å synke og er nå på 1,6 prosent av arbeidsstyrken., NTB

Ved utgangen av november var 38.400 personer registrert som helt ledige, noe som utgjør 1,6 prosent av arbeidsstyrken, viser tall fra NAV. Det er en nedgang på 11.800, eller 23 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Arbeidsledigheten er nå på et historisk lavt nivå. Vi må tilbake til november 1987 for å finne en måned med lavere ledighet. I enkelte fylker er arbeidsledigheten svært lav. Fire fylker har nå en ledighet på 1,1 prosent eller lavere, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

– Gledelig
– Det er gledelig at ikke bare arbeidsledigheten synker, men at det også er sterk økning i sysselsettingen, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

Selv om ledigheten går ned opprettholder regjeringen nivået på arbeidsmarkedstiltak. Ved utgangen av november deltok 11.700 personer på ordinære sysselsettingstiltak, 29.700 personer deltok på spesielle tiltak for yrkeshemmede mens 28.400 yrkeshemmede tok ordinær utdannelse.

Alle fylker
Arbeidsledigheten har i løpet av de siste tolv månedene gått ned i samtlige fylker. I Sogn og Fjordane er det sterkest nedgang med 36 prosent. Sogn og Fjordane har også det laveste arbeidsledighetsnivået med 0,9 prosent av arbeidsstyrken, tett fulgt av Rogaland med 1,0 prosent arbeidsledighet, viser tallene fra NAV.

Antallet ledige stillinger har lenge ligget på et høyt nivå. I løpet av november ble det registrert 31.800 ledige stillinger hos NAV. Dette er en økning på 20 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Størst var økningen innenfor butikk og salgsarbeid og ledere med henholdsvis 51 og 39 prosent.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger