Publisert 4. februar 2000

Statoil har solgt datterselskapet Tampnet til HitecVision. Tampnet har høyhastighetsnettverk for data på 34 olje- og gassfelt.

Tampnet har levert nettverk til både norsk og britisk sokkel, her fra Sleipner.
(Foto: KJETIL ALSVIK/STATOIL)

Selskapet ble etablert i 2001 og har i dag trafikken til over 60 plattformer på både norsk og britisk sokkel. Tampnet har utviklet et fleksibelt høyhastighetsnettverk for kommunikasjon, som gir liten forsinkelse i datatrafikken.

– Etter at vi etablerte Tampnet har vi klart å utvide virksomheten, slik at den i dag er et vellykket og lønnsomt selskap som leverer kritiske kommunikasjonstjenester til både Statoil og mange andre olje- og gasselskap. Videre vekst gjøres best på egne ben, og vi mener dette er en god løsning for Tampnet, sier Sigurd Paulsen, investeringsdirektør i Statoil og styreleder i Tampnet.

Han mener selskapet har potensial for videre vekst i Norge, men potensialet er størst internasjonalt. Den veksten må skje med andre eiere, mener Statoil.

– Vi er imponert over utviklingen til Tampnet under Statoils eierskap, og vi er glad for at Statoil har tro på oss som nye eiere av selskapet, sier Gunnar Halvorsen, seniorpartner i HitecVision.

Tampnetdirektør Per Helge Svensson ønsker nye eiere velkommen.

– HitecVision ønskes velkommen av både ledelsen og de ansatte i Tampnet. Vi kjenner HitecVision som en ledende investor i vår type selskap med gode resultat i dette segmentet, og vi har lagt merke til at tidligere investeringer har vært vellykkede, sier Svensson i en pressemelding.

Transaksjonen skal godkjennes av Datatilsynet, trolig i august. RBC Capital Markets har vært finansiell rådgiver for Statoil. Kontraktsverdi er ikke oppgitt i pressemeldingen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger