Publisert 4. februar 2000

HitecVision har mange jern i ilden, og private equity-selskapet har i dag inngått en 50/50 joint venture avtale om å danne et nytt subsea serviceselskap sammen med GC Rieber Shipping.

Grunnlaget for det nye samarbeidet er GC Rieber Shippings investeringer i det geotekniske selskapet Bluestone Offshore Pte og subsea serviceselskapet Technocean AS, inkludert datterselskapet Scan Mudring.

ønsker videre vekst
Det nye joint venture selskapet etableres for å oppnå videre vekst og styrke den operasjonelle basen i de eksisterende selskapene. Selskapet skal også være åpen for strategiske vekstmuligheter innen nisjer i det globale subsea service markedet i nært samarbeid med kundene.

– Den globale etterspørselen etter en rekke subsea service tjenester er forventet å vokse betydelig i løpet av de kommende årene, selv om partnerne erkjenner at markedet i det svært korte bildet er utfordrende, sier Sven Rong, administrerende direktør i GC Rieber Shipping, i en børsmelding.

Internasjonalt selskap
Transaksjonen skal gjøre det mulig for GC Rieber Shipping å allokere mesteparten av tilgjengelig kapital på aktiviteter relatert til rederivirksomhet, samtidig som det sørger for at investeringene i Bluestone og Technocean får betydelig finansiell kapasitet til å håndtere videre vekst innen subsea service markedet.

– Kombinasjonen av GC Rieber Shippings maritime ekspertise innen subsea support og HitecVisions kompetanse på å bygge oljeservicevirksomheter representerer et kraftfullt partnerskap for å etablere et større internasjonalt subsea service selskap. De tre hjørnesteinsbedriftene i joint venture selskapet er alle godt posisjonert for å levere høy vekst i sine respektive nisjer, sier Pål M. Reed, senior partner i HitecVision.

Meldingen om joint venture selskapet kommer kort tid etter at HitecVision, sammen med andre investeringsselskaper, har lagt inn bud på alle aksjer i både Grenland Group og Bjørge ASA .

Majoritetseier
Begge eierparter forplikter seg til visse oppfølgingsinvesteringer i det nye selskapet, som får direkte investeringer på 160 millioner kroner fra HitecVision, mens GC Rieber Shipping bidrar med sine eierandeler i Bluestone og Technocean.

Joint venture selskapet blir majoritetseier i både Bluestone og Technocean, og vil kunne forsyne begge selskaper med finansiell kapasitet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger