Publisert 4. februar 2000

Ptil skal koordinere et samarbeid mellom Ptil, SFT, Kystverket, Petrovietnam og vietnamesiske myndigheter om HMS i den vietnamesiske petroleumssektoren fram til 2011.

De fem partene har samarbeidet med mål om å etablere en bærekraftig og effektiv styring av HMS, og å redusere risikoen for personskader, alvorlige ulykker og miljøskader i den vietnamesiske olje- og gassektoren siden 1997. Nå skal Ptil koordinere prosjektets avsluttende fase fram mot 2011, skriver Petroleumstilsynet i en pressemelding.

– Nå begynner arbeidet med å fjøre det som er utviklet bærekraftig, sier prosjektleder i Ptil, Eirik Bjerkebæk, i meldingen.

Målet med den tredje fasen er å implementere kompetanse og styringssystemer i alle deler av Petrovietnam og underliggende selskaper. Fasen er en videreføring av det arbeidet som har blitt gjennomført i de to foregående prosjektperiodene.

Det er Norad som finansierer bistands- og utviklingsprosjektet, og norske myndigheter har bidratt med sin erfaring innen petroleumsområdet – blant annet ved å gi støtte til utvikling av regelverk og forvaltningssystemer.

– Styrings- og forvaltningssystemer for helse, miljø og sikkerhet er forankret i en kultur. Gjennom internasjonalt arbeid får også Petroleumstilsynet en dypere forståelse av den kulturen og de forholdene som påvirker utviklingen og bruken av slike systemer. Dermed er prosjektet også en bidragsyter til egen kompetansebygging, sier Bjerkebæk.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger