Publisert 4. februar 2000

Danske Bladt Industries A/S har inngått en EPCI-kontrakt med DONG Energy for konstruksjon av en plattform på Nini øst-feltet i Nordsjøen.

I 2003 fullførte Bladt den siste utviklingen med leveranse av Nini og Cecilie plattformene. Sammen det britiske selskapet Saipem UK Ltd., var de ansvarlige for design, produksjon og installasjon av både jacket og toppsiden av plattformene.

Den nye kontrakten dekker også design, bygging og installasjon av en ny, ubemannet brønnhodeplattform som skal plasseres på Nini-øst feltet. Kontrakten inneholder videre en opsjon for fremtidig arbeid i området. Plattform komponentene skal bygges lokalt hos Bladt Industries A/S i Aalborg, og denne gangen er Bladt hovedkontraktøren.

– Vi er selvfølgelig stolte av å bli tildelt en slik storkontrakt fra DONG Energy nok en gang, men samtidig er det en bekreftelse på at Bladt har de nødvendige kompetansene, sier Peter Rindebæk, administrerende direktør for Bladt.

Byggingen av plattformen er forventet å ta omtrent 15 måneder, og den vil deretter taues til rett posisjon og installeres.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger