ConocoPhillips bestod Ekofisk-tilsyn med glans – igjen

Ekofisk-Senteret (Foto: ConocoPhillips)
Publisert 5. oktober 2015

Ptil fant kun ett område med forbedringspotensiale etter å ha gjennomført tilsyn med ConocoPhillips og deres styring og beslutningsunderlag for prioritering av vedlikehold på Ekofisk C og J.

Målet med tilsynsaktiviteten, som i samarbeid med Meteorologisk institutt ble gjennomført i perioden 13. til 16. juli 2015, var å sikre etterlevelse av myndighetskrav, anerkjente standarder, og egne krav som selskapet har lagt til grunn innen vedlikeholdsstyring for Ekofisk, med oppmerksomheten rettet mot 2/4 J og 2/4 C. Bakgrunnen for tilsynet er Ptils hovedprioritering om «Ledelsesansvar»: Viktigheten av ledelsens arbeid for å holde oversikt over egen virksomhet, hvordan avvik håndteres og hvordan forbedringsprosesser initieres og styres.

Les også: ConocoPhillips bestod Ekofisk-tilsyn med glans

Kun ett forbedringspunkt for ConocoPhillips

Resultatet var at det ble registrert null avvik og ett forbedringspunkt knyttet til at personellet offshore i liten grad bruker vurdering av konsekvenser ved bortfall av utstyrs funksjon som grunnlag for risikovurderinger av utestående korrigerende arbeidsordrer for det samme utstyret.

Ekofisk 2/4 J er en prosesserings- og transportplattform som ble satt i drift i 1998. Den er forbundet med broer til både Ekofisk 2/4 X i vest og Ekofisk 2/4 M i sør. Ekofisk 2/4 J er et knutepunkt for all produksjon fra de fire feltene i Ekofisk-området. Ekofisk 2/4 C er en kombinert produksjons- og kompressorplattform på Ekofisk-senteret. Plattformen er permanent bemannet med driftspersonell. Den har broforbindelse til Ekofisk 2/4 H, Ekofisk 2/4 Q og Ekofisk 2/4 X.

Les også: – «Ekofisk 2/4 K-B» har null avvik

Norges største oljefelt

Ekofisk-området ligger i den sørlige del av Nordsjøen, 300 kilometer sørvest for Stavanger. I tillegg til Ekofisk-feltet, Norges første oljefelt, består området av feltene Eldfisk, Embla og Tor, som alle inngår i utvinningstillatelse PL 018. Alle fire feltene blir drevet av ConocoPhillips på vegne av eierne i PL 018. Utvinningstillatelsen ligger i blokk 2/4 på norsk sokkel. Havdybden i området er mellom 70 og 80 meter.

ConocoPhillips Skandinavia AS er operatør for Ekofisk-området med en eierandel på 35,11 %. Øvrige rettighetshavere er Total E&P Norge AS (39,90 %), Eni Norge AS (12,39 %), Statoil Petroleum AS (7,60 %) og Petoro AS (5,00 %).

Les også: Ekofisk 2/4 J under lupen

Ekofisk

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger