Ett avvik for Martin Linge

Martin Linge (Foto: Skjermdump)
Publisert 13. oktober 2015

Under tilsyn med Total og Martin Linge produksjonsenhetsprosjekt (PU) fant Petroleumstilsynet avvik knyttet til automatisk utløsing av deluge ved gassdeteksjon.

Tilsynet ble gjennomført av Petroleumstilsynet (Ptil) 23.-24. september 2015. Martin Linge-utbyggingen består av en bunnfast produksjonsenhet og et lagerskip for lagring og utskiping av olje.

Målet med tilsynet var å følge opp at designløsningen på Martin Linge PU er henhold til forutsetningene i plan for utbygging og drift (PUD), forskrifter og relevante standarder for fagområdene teknisk sikkerhet og prosessikkerhet.

Det ble ifølge tilsynsrapporten funnet et avvik knyttet til automatisk utløsing av deluge ved gassdeteksjon. Videre ble det funnet to forbedringspunkt knyttet til brannklassebenevnelse og nødavstengning og prosessikring.

– I prosjektets styrende dokumenter er det anvendt brannklasse-nomenklatur som ikke er i samsvar med normer og standarder, heter det i rapporten.

Ifølge rapporten er det ikke utarbeidet anleggsspesifikk filosofi for prosesskontroll og segregering. Total har fått frist av Ptil til 1.desember 2015 for å redegjøre for hvordan avvikene og forbedringspunktene vil bli håndtert.

Les også: Westcon sikrer seg Subsea 7-kontrakt


(Video: Total E&P Norge AS)

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger