Flere avvik for «Floatel Superior»

Foto: Floatel International
Publisert 14. oktober 2015

Avdekket under tilsyn av Petroleumstilsynet.

Mellom 1. og 3. september 2015 hadde Petroleumstilsynet (Ptil) tilsyn med styring av beredskap og Floatel International sine systemer og praksis for identifikasjon og oppfølging av potensielt risikoutsatte grupper (RUG). Det er snart tre år siden boligplattformen «Floatel Superior» begynte å krenge i Norskehavet med 374 personer om bord.

Les også: «Floatel Superior» fikk slagside

Se video: Her evakueres «Floatel Superior»


Målet med tilsynet var å verifisere Floatel International sitt styringssystem for arbeidsmiljø og beredskap, samt verifisere om tilretteleggingen for arbeidsmedvirkning og vernetjeneste ble praktisert i samsvar med krav i regelverket.

Flere mangler

Det ble funnet fem avvik. Ifølge tilsynsrapporten var det mangelfull kompetanse og ansvarsavklaring innen arbeidsmiljø i Floatel International og om bord på «Floatel Superior.»

Det var også mangler ved merking av kjemikalier. Ifølge rapporten ble det under befaringen observert kjemikalier som var merket på engelsk og ikke på norsk.

Det var også mangler ved beredskapsanalyse for «Floatel Superior», og mangler ved system for trening av beredskapsorganisasjonen om bord, og oppfølging av beredskapsøvelser.

Det var ifølge tilsynsrapporten også kun to brannstasjoner i bruk og utstyrt i samsvar med krav, og dette var ikke avviksbehandlet med tilhørende risikovurderinger.

Videre fant Ptil forbedringspunkt knyttet til prosedyrer, vedlikeholdsprogram, bruk av MOB-drakter, avviksbehandling, arbeidstakermedvirkning og arbeidsmiljøutvalg og låsbare lugardører.

Flotellet er for tiden på oppdrag for ENI Norge AS, og ligger ved Goliat i forbindelse med ferdigstilling og klargjøring for produksjon.

Les mer: ENI Norge AS forlenger med «Floatel Superior» for Goliat

Ifølge Ptil har Floatel International AB har fått frist til 9.november 2015 for å redegjøre for hvordan avvikene og forbedringspunktene vil bli håndtert.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger