Kontrakt for overvåkning av Knarr

(Foto: BG)
Publisert 1. april 2015

BG Group har valgt Aptomar som leverandør av feltovervåkningstjenester på Knarr-feltet.

 Aptomar skal under femårskontrakten levere 24-7 overvåkning av offshoretrafikk og sikkerhetssoner for å oppdage og spore fartøy på kollisjonskurs med offshoreinstallasjoner. Selskapet skal også sørge for kontinuerlig overvåkning og deteksjon av uforutsette utslipp, og være del av andrelinjeberedskapen på feltet.

– Hovedmålet vårt er å levere en kostnadseffektiv 24-7 feltovervåkningsoperasjon. Vi skal til enhver tid være BGs øyne og ører på havoverflaten og sørge for et trygt og sikkert driftsmiljø rundt det flytende produksjonsskipet (FPSO) på Knarr, sier Lars Solberg, salgs- og markedsdirektør i Aptomar i en melding.
Kontrollsenter i Trondheim

Som følge av kontraktsinngåelsen etablerer Aptomar et nytt maritimt kontrollsenter i Trondheim. Nyetableringen vil møte operatørselskapets ønske om utvidede feltovervåkningstjenester. Senteret består av erfarne sjømenn med bred offshoreerfaring og solid nautisk kompetanse. Kontraktstildelingen innebærer at Aptomar vil ansette seks nye personer på teamet.

– Mange oljeselskaper har ytret et ønske om at leverandørindustrien tar en bredere og mer helhetlig tilnærming til feltovervåkning. Investeringen i vårt andre kontrollsenter i Trondheim er vår respons til dette ønsket. Vi kombinerer kompetanse og 24-7-overvåkningskapasitet med robust deteksjon og et effektivt og oversiktlig kriseberedskapssystem. Vår nye 24-7-tilnærming kutter tidsbruk, investeringsbehov og kostnader for oljeselskapene. Kontrakten med BG viser at vi har lykkes med å dekke disse behovene, sier Lars Solberg.

Kontrollsenterets operatører skal overvåke, kommunisere og samarbeide med både onshore- og offshoreressurser, deriblant Knarr FPSO, beredskapsfartøyet M/S Torsborg og Knarr PSVene, samt NOFO og Kystverket, ved å ta i bruk det nyeste innen fjernstyrings- og dataprosesseringsteknologi.

Teknologien og verktøyene som danner grunnstammen til kontrollsenteret inkluderer radarbasert sporingssystem, AIS (automatisk identifikasjonssystem), fartøysoveråkning og Aptomars TCMS – et taktisk samarbeids- og styringssystem for deteksjon og bekjempelse av oljeutslipp og brann, samt søk og redning av mennesker i sjøen. Selskapet vil også benytte land- og satellittbaserte radarer og kameraer, vind- og værdata, radarer på feltet, og kommunisere med offshoreinstallasjoner via VHF-radio for sikrest mulig drift.

 

BGs olje- og gassfelt Knarr befinner seg 400 meters vanndyp i produksjonslisens 373S i blokk 34/3 i nordlige del av Nordsjøen. BG har som feltoperatør 45 prosent eierandel. Partnere er Idemitsu Petroleum Norge (25 prosent), Wintershall Norge (20 prosent) og DEA Norge (10 prosent).

 

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger