Maersk skal lære opp Transocean

Maersk Training skal drive sikkerhets- og teknisk opplæring av Seadrill-personell. (Foto: Maersk)
Publisert 7. januar 2015

Maersk Groups Maersk Training har inngått en global trening- og opplæringsavtale med riggselskapet Transocean. Avtalen har effekt fra januar i år, og vil gjøre Maersk Training ansvarlig for å trene Transoceans offshoremannskap i gitte sikkerhets- og tekniske disipliner for en periode på minst fem år, melder Maersk. Verdien av avtalen er ikke oppgitt.

Maersk har drevet med sikkerhet- og teknisk opplæring for offshoreindustrien siden slutten av syttitallet, og vil etter avtalen utvide slik at de nå vil ha sentre i ti av de globalt viktigste maritime- og offshore- knutepunktene i verden, inkludert Danmark, Norge, Singapore, Brasil, De forente arabiske emirater, Storbritannia og USA, i tillegg til felere anlegg i Vest-Afrika.

– Vi har hatt en betydelig vekstperiode innenfor sikkerhet- og operasjonell opplæring, noe som reflekterer at olje- og gassindustriens går fremover når det gjelder sikkerhet og effektivitet, sier Claus Bihl, administrerende direktør i Maersk Training.

Avtalen kommer mens offshoreindustrien fortsetter å oppskalere arbeidsstokkens kompetanse med økt oppmerksomhet om betydningen av kvalitet generelt, og god opplæring spesielt.

”Betydningen av riktig trening blir stadig mer tydelig etter hvert som industrien skal bore i stadig hardere miljøer og på dypere vann,” heter det i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger