Mangler ved involvering av vernetjenesten hos Aker Solutions

(Illustrasjonsfoto: Aker Solutions)
Publisert 19. oktober 2015

Arbeidsmiljøutvalget og vernetjenesten blir ikke i tilstrekkelig grad involvert i drøftelser før beslutninger tas. Det kommer frem etter at Petroleumstilsynet har hatt tilsyn med selskapets egen oppfølging.

Petroleumstilsynet (Ptil) har ført tilsyn med hvordan Aker Solutions ivaretar krav til egen oppfølging. Det ble funnet ett forbedringspunkt knyttet til involvering av vernetjenesten.

Gjennom tilsynet ønsket Ptil å følge opp at Aker Solutions planlegging, gjennomføring og forbedring av egne oppfølgingsaktiviteter er i samsvar med krav i regelverket.

Tilsynsaktiviteten er knyttet til Ptils hovedprioritering «Ledelsesansvar», som blant annet omfatter tilsyn med hvordan ledelsen i selskapene arbeider for å holde oversikt over egen virksomhet. Aktiviteten inngår i en tilsynsserie som ble igangsatt i 2013, og som har som mål å vurdere flere selskapers prosesser og systemer for egen oppfølging.

Ingen avvik

Det ble ikke funnet avvik fra krav i regelverket under Ptils tilsyn, men ett forbedringspunkt knyttet til arbeidstakermedvirkning. Ifølge Ptils tilsynsrapport, var det mangler ved involvering av vernetjenesten.

– Det fremgikk at AMU (Arbeidsmiljøutvalget) og vernetjenesten ikke i tilstrekkelig grad blir involvert i drøftelser før beslutninger tas. Vernetjenesten og AMU blir informert, men informert sent, og det kan medføre at det ikke gis anledning til å drøfte saker tidlig nok før beslutninger tas, heter det i rapporten.

I tillegg ble det opplyst at vernetjenesten ikke er involvert i utarbeidelsen og godkjenning av «Corporate» og MMO sin auditplan.

Aker Solutions har fått frist av Ptil til 6.november 2015 for å redegjøre for hvordan forbedringspunkt vil bli håndtert.

Les også: ConocoPhillips bestod Ekofisk-tilsyn med glans – igjen

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger