– Økt risiko med utenlandske helikopterselskaper

(Illustrasjonsfoto: Bond Aviation)
Publisert 6. september 2016

Utenlandske helikopterselskaper kan få muligheten til å operere på norsk sokkel uten norsk tilsyn med nye EØS-regler, ifølge Dagens Næringsliv. Det melder NTB.

– Å få nye helikopteroperatører inn i dette markedet, som ikke har samme erfaring og kunnskap som dagens norske operatører, kan medføre en økt risiko for flysikkerheten, heter det i et notat til Samferdselsdepartementet fra Luftfartstilsynet.

Ifølge Dagens Næringsliv stiller tilsynet spørsmål ved kvaliteten på fremtidig tilsyn av helikopterselskaper fra utlandet, når reglene fra EU-tilsynet EASA innføres i vinter.

Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi sier tilstanden kan bli ute av kontroll for norske myndigheter. Han er spesielt bekymret for nye aktører fra Øst- og Sør-Europa.

– Dette er land hvor myndighetene mangler kunnskap om offshoretrafikken i Nordsjøen, sier han. Avdelingsdirektør Jan Petter Steinland i Luftfartstilsynet sier at det er en oppfølging av utenlandske aktører i Norge.

Samferdselsdepartementet, som har bestilt en utredning av det nye lovverket, ønsker ikke å kommentere saken så lenge utredningen pågår.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger