OMV Norge signerer treårskontrakt med Aptomar

Foto: Aptomar
Publisert 19. november 2015

OMV Norge har signert en treårs rammeavtale med Aptomar for å få tilgang til feltovervåkingstjenester for operatørens fremtidige boreaktiviteter.

Under rammeavtalen får OMV tilgang til Aptomars 24/7 miljø- og overvåkingstjenester.

Aptomarin, Aptomars maritime kontrollsenter, vil på vegne av OMV håndtere døgnkontinuerlig overvåking, rapportering og deteksjon av utilsiktede utslipp. Tjenesten inkluderer nødvendige sensorer, prosedyrer og trening av både onshore og offshore personell, og alt leveres og håndteres som en komplett tjeneste av Aptomar.

– Vi er stolte av at OMV Norge har valgt å fornye samarbeidet vårt. Allerede i 2013 leverte vi Clean To Operate-rapportering på deres første kampanje på Wisting i Barentshavet. Siden har vi vært privilegerte til å jobbe med OMV på deres aktiviteter på norsk sokkel, sier Lars Solberg, salg og markedsdirektør i Aptomar.

– Aldri har deteksjon, dokumentasjon og rapportering av utilsiktede utslipp vært mer tilgjengelig, operasjonell og kostnadseffektiv. Å ha en leverandør som Aptomar til å ta ansvaret for å møte lisenskravene til akutte utslipp er en tjeneste som oljeselskapene har etterspurt i lengre tid. At vi dokumenterer en operasjon uten utslipp, eller dokumenterer at et detektert utslipp kommer fra passerende trafikk og ikke egen operasjon, sparer tid og penger for både onshore og offshore personell, sier Solberg.

Les også: OMV vurderer å kutte bemanningen med 20 prosent

 

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger