Ptil krever sikkerhet for Step-programmet i Statoil

(Foto: Skjermdump)
Publisert 4. mai 2015

VIDEO: Ptil følger nøye med på at effektivitetstiltakene Statoil gjennomfører, også bidrar til at sikkerheten forbedres.

Statoil satte i 2014 i gang flere program for å øke effektiviteten og kutte kostnader. Ptil fører tilsyn med at forbedringsaktivitetene gjennomføres i henhold til kravene i regelverket.

Ptil: – Skal se til at Statoil følger opp risikoforhold

– Vi skal se til at Statoil gjør seg kjent med og følger opp risikoforhold gjennom aktivitetene som er en del av programmet, sier tilsynskoordinator i Ptil, Kjell Marius Auflem, som har ansvar for oppfølging av Statoil på sokkelen.

Statoil har samlet sine sentrale forbedringsaktiviteter i to programmer rettet mot forbedring av teknisk effektivitet (Step, Statoil technical efficiency programme) og organisatorisk effektivitet (OE). Aktivitetene ble startet i 2014 og skal etter planen fortsette inn i 2016.

– Step tar opp i seg en del eksisterende forbedringstiltak. Elementer av dette er derfor kjent for oss fra før, men det er også mye nytt, ikke minst det tydelige fokuset på kostnadskutt og effektivisering, sier Ptils leder for det tverrfaglige tilsynsteamet, Rolf H. Hinderaker, som følger opp Statoils forbedringsaktiviteter.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger