Ptil nedjusterer kostnadsanslag for livbåter

(Illustrasjonsfoto: Arkiv)
Publisert 24. august 2015

I oktober i fjor la Petroleumstilsynet (Ptil) forslag til endringer i krav til livbåter offshore ut på høring, med en estimert prislapp på mellom NOK 13 og 26 milliarder. Forslaget falt Norsk Olje og Gass (NOG) tungt for brystet:

– Næringen står over for store kostnadsutfordringer som skal håndteres under stadig mer krevende konkurransebetingelser. Det er derfor viktig at regelverket er funksjonelt slik at hver operatør kan finne de beste løsninger for den enkelte innretning. Regelverket må også være rasjonelt både for den enkelte aktør og samfunnet som helhet. Derfor må også nytteverdien av nye krav, som kan medføre store kostnader, vurderes før de foreslås, sa NOG i sitt høringssvar, og la til:

– Nye analyser fra konkrete prosjekter med livbåtutskiftninger viser at Ptils kostnadsoverslag er underestimert.

Nå har Ptil regnet på det én gang til. I sin endelige innstilling til endringer i HMS-regelverket for faste og flytende innretninger anslås oppgraderingen å koste mellom NOK 8 og 19 milliarder; NOK 4 til 12 milliarder kroner for eksisterende faste installasjoner, og NOK 4 til 7 milliarder for flytende innretninger, skriver Stavanger Aftenblad.

Men fremdeles stritter NOG i mot utskiftning av de gamle båtene.

– Vår hovedinnvending er at standarden som er utviklet for design av livbåter, også skal gjelde for eksisterende livbåter, sier Knut Thorvaldsen, viseadministrerende direktør i NOG i et brev til Arbeids- og sosialdepartementet, hvor saken er til behandling.

– Det er behov for en ny standard hvor vi forsikrer oss om at det er samme sikkerhetsnivå på alle innretningene. Vi kan ikke ha noe A- og B-lag der ute. Alle må ha samme mulighet til å komme seg bort når evakuering er nødvendig, sier tilsynsdirektør Finn Carlsen i Petroleumstilsynet til Stavanger Aftenblad.

Tidligere har fagforbundene Industri Energi og Safe sagt det haster med innføring av nye krav.

 

 

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger