Ptil til Washington for å utveksle erfaringer om operatøroppfølging

(Foto: Ptil)
Publisert 19. oktober 2015

På lik linje med at industrien har internasjonale fora for samhandling, samarbeider også internasjonale myndigheter om sikkerhetsmessige utfordringer.

Denne uken møtes International Regulators’ Forum (IRF) til konferanse og møte i Washington.

Les også: – Fokus på effektivisering må ikke gå utover HMS

Lærer hvordan andre myndigheter følger opp operatører

– Petroleumsnæringen preges av store, multinasjonale aktører. Da er det viktig at myndighetene styrker sitt arbeid ved å utveksle og diskutere felles erfaringer. Internasjonale selskaper opererer også på norsk sokkel, og det er derfor nyttig for oss å snakke med andre myndigheter om hvordan de følger opp de samme operatørene, sier direktør i Petroleumstilsynet, Anne Myhrvold, i en pressemelding.

IRF ble etablert i 1994 og består av sikkerhetsmyndigheter fra Australia, Brasil, Canada, Danmark, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Storbritannia og USA. Medlemmene utveksler fakta om tilsynsvirksomheten og informerer hverandre om aktuelle faglige problemstillinger.

Av andre internasjonale fora Petroleumstilsynet deltar i er Arctic Offshore Regulator’s Forum (AORF), som samler de seks nasjonene med kontinentalsokkel i arktisk farvann (USA, Canada, Russland, Island, Grønland og Norge). I tillegg deltar Sverige og Finland, som medlemmer i Arktisk råd. Felles interesser om sikker virksomhet i disse sårbare områdene gjør at myndighetene har god grunn til å samarbeide.

Les også: Arktis: Sommersafari i iskalde farvann

Ptil: Fora om Arktis gir innsikt i uåpnede felt

– AORF er en viktig arena for å kunne kommunisere samlet tilbake til industrien. Blant gevinstene er også at Norge får innsikt i planlegging av leteboring i langt mer utfordrende steder enn det vi har åpnet for på norsk sokkel, sier Myhrvold.

26. – 27. oktober møtes AORF-medlemmene til møte i Tromsø i forbindelse med Arctic Safety Summit, som arrangeres de påfølgende dagene.

Et annet internasjonalt samarbeid Ptil deltar i, er North Sea Offshore Authorities’ Forum (NSOAF), en sammenslutning av sikkerhetsmyndigheter med ansvar for aktiviteten i nordsjøbassenget.

I årenes løp har arbeidsgrupper nedsatt av NSOAF gjennomført mange prosjekter med formål å identifisere felles utfordringer og gjennomføre felles tiltak for å bidra til et bedre HMS-nivå i Nordsjøen.

Les også: Nytt nærings­sam­ar­beid i Arktis kan gi arbeidsplasser

Samarbeider med britiske og russiske myndigheter

Også gjennom samarbeid med andre sokkelmyndigheter, bidrar Ptil til å møte internasjonaliseringen i bransjen. Rammeavtalen om petroleumssamarbeid over grenselinjen mellom britiske og norske myndigheter er for eksempel utdypet med egne avtaler mellom det britiske Health and Safety Executive (HSE) og Ptil på sikkerhets- og arbeidsmiljøsiden.

Russland står overfor store utfordringer i forbindelse med utbygging av olje- og gassvirksomheten i nordområdene, og aktiviteter på russisk sokkel har betydning for Norge og vår kyst. Den norsk-russiske statsministererklæringen om energisamarbeid fra juni 2005 omtaler også samarbeid om HMS. Dette er utgangspunktet for at Ptil vil styrke samarbeidet med tilsvarende tilsyn på russisk side, og senest i september 2015 besøkte representanter fra Ptils hovedledelse russiske sikkerhetsmyndigheter.

Les også: Kritisk til at OD- og Ptil-ansatte eier Statoil-aksjer

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger