Skiftet ut livbåtsystemer på «Maersk Innovator»

(Foto: Maersk)
Publisert 25. mars 2015

To livbåtsystemer på «Maersk Innovator» ble skiftet ut samtidig som riggen var i full drift.

Mens industrien debatterer kostnadsnivået ved innføring av Ptils nye regler for evakuering, har «Maersk Innovator» nettopp fått installert to nye Boat-In-A-Box livbåtsystemer som til fulle tilfredsstiller standarden NORSOK R-002. Monteringen ble gjort mens riggen var i drift, uten driftsstans, og det er livbåtprodusenten Xervo som har stått for leveransen.

– Det kan spares store summer ved å unngå driftsstans. Derfor har Xervo utviklet metoder for å klargjøre livbåtsystemene og gjennomføre påkrevde tester før de settes i drift, og det skjer mens det er full aktivitet på riggen. På «Maersk Innovator» var det laget en tidsplan og tilrettelagt ned til minste detalj i samarbeid med personalet på riggen. Det gjorde at vi kunne gjennomføre installasjonen uten uforutsette hindringer, sier Senior Business Manager i Xervo, Ahmed Abou Chawk.

Stiller krav til logistikken

Ifølge Abou Chawk er det utviklet flere kreative løsninger fordi tilsvarende prosjekter stiller krav til logistikken.

– Et eksempel er en installasjonsprosedyre hvor løfteoperasjonene ble testet ut og optimalisert på kaia i Esbjerg, samtidig som tilkobling om bord på riggen og idriftsettelsestest var utprøvd hos Xervo før den reelle installasjonen, forklarer Ahmed Abou Chawk.

Boat-In-A-Box-systemet innebærer at fire ben sveises fast på yttersiden av riggen. Seks kabler kobles deretter til, og dermed er livbåtsystemet fullt funksjonsdyktig.

«Maersk Innovator» er en oppjekkbar rigg som har arbeidet i den norske delen av Nordsjøen siden den ble levert i 2003. Med plattformben på 205,3 meter er riggen laget for å kunne arbeide hele året, ned til havdybder på 150 meter i Nordsjøen.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger