Fire avvik på Statfjord C

Statfjord C(Foto: Harald Pettersen/Statoil)
Publisert 6. mars 2015

Petroleumstilsynet har notert seg fem områder med forbedringspotensiale etter å ha ført tilsyn med Statoils styring av beredskap på Statfjord C.

Målet med tilsynsaktiviteten, som ble gjennomført i perioden 26. januar til 29. januar 2015, var å å få en oversikt over de prosesser og systemer som bidrar til å sikre helhetlig styring med beredskap på Statfjord C. Fokusområdene var prosesser som sikrer ivaretakelse av antakelser, forutsetninger, begrensninger og anbefalinger i beredskapsanalysen for Statfjord C, samt at disse blir kommunisert ut til beredskapsorganisasjonen.

Fem forbedringspunkter

Resultatet var at det ble registrert fire avvik og fem forbedringspunkter knyttet til trening og øvelse på stedfortrederollen, samtrening av personell i beredskapsorganisasjonen, trening og øvelser med SAR-helikopter, dokumentasjon av trening og repetisjonskurs på land.

Det ble påvist avvik innen:

  • Telemedisinskutstyr
  • Modultrening
  • Trening og øvelse for MOB-båt mannskap
  • Opplæring på navigasjonsutstyr i livbåt

Statfjord-feltet er et av de eldste og det største oljefeltet i Nordsjøen. Feltet er utbygd med produksjonsplattformene Statfjord A, Statfjord B og Statfjord C som har understell og lagerceller i betong. Den norske delen av feltet ligger i blokkene 33/9 og 33/12 i lisens 037, mens den britiske delen av feltet ligger i UK-blokk 211/25 i lisensene 104 og 293. Feltet vil være i drift til 2025 og arbeid for å vurdere ytterligere levetid er igangsatt.

Rettighetshavere er Statoil (44.33688%, operatør), ExxonMobil E&P (21.36717%), Centrica Resources Norge (19.76464%) og Centrica Resources (14.53131%).

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger