Statoil med kun ett avvik på Aasta Hansteen

(Foto: Hyundai Heavy Industries)
Publisert 12. juni 2015

Ptil fant også ett område med forbedringspotensiale etter å ha gjennomført tilsyn med Statoil og utbyggingen av Aasta Hansteen.

Målet med tilsynsaktiviteten, som ble gjennomført i perioden 14. til 16. april 2015, var å følge opp at Statoil i samarbeid med HHI/Technip og andre involverte etterlever kravene i regelverket. Fokuset i tilsynet var overgangen fra prosjektering til fabrikasjon, og håndtering av endringer. Tilsynet ble gjennomført i Statoils lokaler hos Hyundai Heavy Industries (HHI) i Ulsan, Sør-Korea.

Ett forbedringspunkt for Statoil

Resultatet var at det ble registrert ett avvik og ett forbedringspunkt knyttet til at det brukes passiv brannbeskyttelse. Ideelt sett skal denne utformes slik at den gir aktuelle konstruksjoner og utstyr tilstrekkelig brannmotstand med hensyn til bæreevne, integritet og isolasjonsevne under en dimensjonerende brann.

Det ble påvist avvik innen brannskille i boligkvarter. Boligkvarteret skal være beskyttet av brannskiller for yttervegger som vender mot et prosess- eller boreområde.

Aasta Hansteen forberedes for fremtidige funn

Aasta Hansteen-funnet ble gjort i 1997 i Norskehavet, på 1300 meters dyp i Vøringområdet, 300 kilometer fra land. Det er 140 km til nærmeste installasjon (Norne) og 500 kilometer fra Nyhavna, som er nærmeste gassinfrastruktur med ledig kapasitet. Sammen med Haklang og Snefrid sør er utvinnbare ressurser antatt til 47 milliarder standard kubikkmeter (Sm3) gass.

Fra Aasta Hansteen til Nyhamna i Møre og Romsdal går det en lang gassrørledning, Polarled, som er 480 kilometer lang. Rørledningen er løsningen for å bygge ut Aasta Hansteen og andre felt i Norskehavet.

Prosjektet omfatter utvidelse av det Shell-opererte gassanlegget på Nyhamna.
Det gjøres forberedelser for tilkobling av eksisterende og fremtidige funn i området.

Aasta Hansteen-feltet

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger