Publisert 4. februar 2000

Centrica stenger ned to britiske gassfelt for fire ukers planlagt vedlikehold søndag. Samtidig varsler selskapet at produksjonen fra et tredje felt trolig ikke blir gjenopptatt med det første på grunn av skatteøkningen.

Det er gassfeltene Morecambe Bay North og Rivers som nå blir stengt ned for planlagt vedlikehold i fire uker. Samtidig er gassfeltet South Morecambe stengt ned for vedlikehold i en uspesifisert tidsperiode, melder Upstreamonline .

Centrica, som er den største energileverandøren i Storbritannia, sier at produksjonen på South Morecombe trolig ikke blir startet opp igjen etter at den planlagte arbeidet er ferdig utført, og at feltet kun vil levere gass til Storbritannia sporadisk som følge av skatteøkningen.

– Produserende britiske olje- og gassfelt er nå underlagt et av verdens høyeste skattenivåer, skriver Centrica i en uttalelse, og legger til at lønnsomheten i produksjon fra Morecambe er marginal under det nye nivået, og at selskapet kan bli nødt til å kjøpe gass til kundene i markedet heller enn å gjenoppta produksjonen fra feltet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger