Publisert 31. mai 2006

Hovedtillitsvalgt Per Helge Ødegård i Statoil støtter Marit Arnstad som ny styreleder i selskapet.

NTB

Ødegård støtter åpent Marit Arnstad som kandidat til ny styreleder.
– Det høres ut som et godt valg, sier Ødegård til NTB.

Sammen med de tre andre ansatterepresentantene i bedriftsforsamlingen har Ødegård avtalt en møte med valgkomiteens leder Anne Kathrine Slungård onsdag ettermiddag. På møtet ønsket de ansatte å få grundige svar på prosessen som ledet fram til Odfjells kandidatur.
– Møtet med Slungård er ikke blitt mindre aktuelt etter at Odfjell trakk seg, sier Einar Arne Iversen som representerer NITO og Tekna-ansatte i bedriftsforsamlingen.

På en slett måte
Ødegård mener regjeringen har håndtert Johan Frederik Odfjells styrelederkandidatur på en slett måte. Han etterlyser samsvar mellom ord og handling.
– Odd Roger Enoksen har helt klart undervurdert symbolstyrken i Odfjell-saken. Verken Enoksen eller regjeringen kan fjerne seg fra sine egne sterke politiske signaler om at de vil komme etterlønnsordninger og fete bonuser for næringslivstoppene til livs. Da kan ikke Enoksen aktivt lansere og støtte en styreleder som Johan Fredrik Odfjell. Det blir en merkelig oppførsel, sier Ødegård til NTB.

Uten engasjement
Med all respekt for bedriftsdemokrati og valgprosesser i et aksjeselskap, mener Ødegård at heller ikke valgkomiteen må jobbe helt fritt uten å skjele til hva den største eieren mener.
– Odd Roger Enoksen kan ikke legge til side at staten eier 70 prosent av Statoil. Det blir helt merkelig med en så stor majoritetseier uten engasjement, sier Ødegård som i tillegg til å være hovedtillitsvalgt for fagforbundet Lederne, sitter Ødegård som ansattrepresentant i bedriftsforsamlingen i Statoil.

Ikke spurt
Iversen har ikke vært like kritisk til Odfjell som kollega Ødegård, men sier han tar avgangen til etterretning. Iversen vil heller ikke flagge noen egen styrelederkandiat. Om Arnstad sier han at hun er en utmerket kandidat til å sitte i Statoil-styret.
– Men hun er neppe spurt av valgkomiteen, påpeker Iversen.

Beklager prosessen
Arvid Færås som representerer de NOPEF-organiserte i bedriftsforsamlingen ønsker ikke å kommentere at Johan Fredrik Odfjell ikke lengre er styrelederkandidat.
– Hva jeg mener om dette vil jeg si internt. Men vi beklager hele prosessen rundt valget av ny styreleder, sier Færås til NTB.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger