Publisert 30. oktober 2006

Statoils resultat før finans i tredje kvartal 2006 økte til 30,1 milliarder kroner, sammenlignet med 23,9 milliarder kroner i tilsvarende periode i fjor.

Økningen på 6,2 milliarder kroner var hovedsakelig knyttet til en 13 prosents økning i gjennomsnittlig oljepris, og en 33 prosents økning i gassprisene, melder Statoil.

Nettoresultatet i tredje kvartal 2006 var 8,6 milliarder kroner, sammenlignet med 8,7 milliarder kroner i tredje kvartal 2005. Effekten av økte olje- og gasspriser ble motvirket av endringer i finansposter og skatt.

Resultatet for de første ni månedene av 2006 var 28,6 milliarder kroner, sammenlignet med 22,2 milliarder kroner i samme periode i 2005.

Foto: Statoil

– Statoil har høy inntjening trass i en midlertidig lavere produksjon på norsk sokkel, sier konsernsjef Helge Lund.
– Tredje kvartal 2006 preges av høy leteaktivitet både på norsk sokkel og i vår internasjonale virksomhet. Statoil føyer stadig nye ressurser til vår portefølje, og nye felt settes i produksjon, sier han.

Lund fremhever spesielt styrkingen av Statoils dypvannsposisjon i den amerikanske delen av Mexicogolfen. Dette omfatter både den vellykkede brønntesten på Jack-funnet og inngåelsen av en avtale mellom Statoil og Plains Exploration & Production (PXP). Avtalen dreier seg om overtakelse av PXPs andeler i to dypvannsfunn og ett leteprospekt i den amerikanske delen av Mexicogolfen.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger