Høyere produksjon av oljesand

Publisert 4. april 2013
I 2012 økte Statoil produksjonen fra oljesand i Canada med mer enn 60 prosent.

,

Samtidig reduserte selskapet CO2-intensiteten med nærmere 24 prosent. Det går frem av Statoils oljesandrapport for 2012 som ble offentliggjort torsdag.

Oljesandrapporten oppgir prestasjonsindikatorer for produksjon og energiforbruk, i tillegg til utslipp til luft og bruk av land og vann knyttet til Leismer demonstrasjonsprosjekt og området Kai Kos Dehseh (KKD) i det nordlige Alberta.

– I 2012 økte vi produksjonen fra oljesand med mer enn 60 prosent og reduserte CO2-intensiteten med nærmere 24 prosent. Vi reduserte vannforbruket, bedret damp- oljeforholdet og plantet 267.000 trær for å tilbakeføre landområder. Vi er stolte av resultatene vi har oppnådd, og det motiverer til videre arbeid for å nå våre ambisiøse mål, sier Ståle Tungesvik, direktør for Statoils virksomhet i Canada.

Produksjonen på Leismer-anlegget startet i januar 2011 med bruk av dampinjiseringsteknologi (SAGD-teknologi, steam assisted gravity drainage). I 2012 produserte Statoil 16.333 fat per dag i snitt og oppnådde et forhold mellom damp og olje på 2,5 på Leismer, en forbedring fra 2,7 i 2011, og nesten 17 prosent bedre enn forventet da anlegget ble designet.

Gjennomsnittlig CO2-utslipp per fat var 55,6 kilo i 2012, en nedgang fra 72,7 kilo i 2011. Statoils ambisjon er å redusere CO2-intensiteten i produksjonsprosessen med 25 prosent innen 2020 og 40 prosent innen 2025.

Oljesandrapporten for 2012 er grunnlaget for selskapets videre arbeid med å informere åpent om miljømessig og samfunnsøkonomisk påvirkning og bidrag fra selskapets oljesandvirksomhet.

– Statoil vil fortsette å rapportere åpent om våre resultater og fremdriften i arbeidet med å nå våre mål for ansvarlig utvikling av våre oljesandområder, sier Tungesvik.

– Vi vil fortsatt investere i teknologiutvikling for å redusere påvirkningen på miljøet, øke effektiviteten og utvinningen, og redusere energibruken og vårt økologiske fotavtrykk.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger