Høyeste oljepris på åtte måneder

(Illustrasjon: Arkiv)
Publisert 8. juni 2016

Nordsjøoljen Brent stiger for tredje dag på rad, og ligger på høyeste nivå siden oktober i fjor.

Bakgrunnen for økningen er forventninger om fortsatt reduksjon i tilgangen på olje, slik at et mettet marked igjen nærmer seg balanse, skriver The Wall Street Journal (WSJ), ifølge TDN Finans.

Lagertall fra American Petroleum Institute (API) viser at råoljelagrene falt med 3,56 millioner fat i uken frem til 3. juni. Ifølge en meningsmåling fra Reuters var det ventet en nedgang på 2,7 millioner fat.

Når U.S. Energy Information Administration (EIA) legger frem de offisielle tallene for samme periode onsdag ettermiddag, ventes de ifølge analytikere å vise en nedgang på 3,1 millioner fat, skriver WSJ.

Redusert produksjon

EIA sa i sin Short-Term Energy Outlook (STEO) tirsdag at amerikansk oljeproduksjon falt med 250.000 fat per dag i mai, sammenlignet med april, noe som er den største reduksjonen på mange år.

Bekymringer om globale forsyningsavbrudd støtter også markedet, ifølge analytikere. Nigeria har vært rammet av militante angrep på olje- og gassrørledninger, noe som har brakt det afrikanske landets oljeproduksjon til laveste nivå på 20 år, melder Reuters.

Rett før klokken 08.00 onsdag morgen ligger nordsjøoljen Brent på USD 51,50 per fat, noe om er en oppgang på 0,05 prosent for dagen. Det er høyeste oljepris siden oktober i fjor.

Utover dagen har oljeprisen fortsatt oppover, og rundt klokken 14.00 onsdag ettermiddag omsettes Brent for USD 52,19 per fat, opp 1,40 prosent for dagen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger