Publisert 4. februar 2000

Norges Rederiforbund har opprettet et eget prosjekt for å få fortgang i arbeidet med konvensjonelle livbåter. Prosjektet vil samarbeide tett med OLFs livbåtprosjekt.

Avgjørelsen om å undersøke de konvensjonelle livbåtene, eller lårelivbåtene, nærmere ble tatt høsten 2007, og arbeidet er godt i gang. Bransjen har imidlertid sett et behov for å sette inn et ekstra gir for å komme i mål med arbeidet så fort som mulig.

– OLF og Norges Rederiforbund kommer til å jobbe tett med hverandre, og prosjektet vil være en del av Livbåtnettverket, der livbåteiere, fagforeninger, livbåtprodusenter og myndigheter er representert. Målet er at prosjektet skal være ferdig innen utgangen av 2008, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Hjertvik til Oilinfo.

Prosjektet med de konvensjonelle livbåtene kommer til å inneholde elementer som design og forbedring av eksisterende utstyr, opplæring og kompetanse, og vedlikehold og optimalisering av redningsmidler.

OLF sitt livbåtprosjekt startet opp høsten 2005 etter at det ble oppdaget alvorlige svakheter ved en type frittfall-livbåt på Veslefrikk-feltet. Arbeidet med å forbedre disse livbåtene er fremdeles ikke avsluttet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger