Publisert 4. februar 2000

Ingen stillas og høyt over havet henger arbeiderne på BPs Valhall IP-plattform. Se bildeserien her.

TV-kanalen National Geographic ønsket å filme oppdraget for programmet » World’s Toughest Fixes», men på grunn av operasjonelle hensyn lot ikke dette seg gjøre.

Oppdraget bestod av installasjon av fem forsterkningsklammer på fem caissons på Valhall IP -plattformen. Operatør BP hadde installert en forsterkningsklamme i 2006, men på en lite tidseffektiv måte som krevde omfattende stillasbygging og fjernoperering av utstyr for å få forsterkningsklammer installert på 10 meters dyp.

– Prosjektlederen i BP på nettopp dette prosjektet er av den innovative typen, og ville utfordre til nye metoder. Bruk av dykkere var ett av forslagene, og BP hadde på dette tidspunktet ikke brukt dykkere på over ti år, sier operasjonsleder Lars Erik Berntzen i CAN til PetroNews Weekend.

Utfallet ble en kombinasjon av industrielle klatrere fra CAN i samarbeid med dykkere fra Subsea7. De to partene ble også svært sentrale i detaljplanleggingen av oppdraget.

– CAN var først ute med arbeidet, hvor vi i fase én heiste inn alle forsterkningsklammerne og midlertidig posisjonerte disse på El +15 m. I fase 2 låret vi ned forsterkningsklammene til dykkerne, som igjen fikk klammene i endelig posisjon, forklarer Berntzen.

Fase én av prosjektet ble utført på 14 dager, og fase to tok like lang tid.

– Vi opplevde at BP var fornøyde med oppdraget, og de vurderer å bruke en tilsvarende løsning på et nytt prosjekt på Valhall i 2010, meddeler Berntzen.

(Alle foto: BP)

Denne artikkelen er hentet fra nyhetsbrevet Petronews Weekend, som blir sendt ut til 9.000 abonnenter hver fredag. Meld deg på gratis her . Petronews Weekend er et samarbeid mellom Petro.no og Oilinfo.no, som begge er en del av mediehuset PETROmedia as.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger