Publisert 3. mai 2007

Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon er skeptisk til virkemidlene statsminister Jens Stoltenberg vil bruke for å bekjempe sosial dumping.,

Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) ble ikke imponert over de tiltakene Stoltenberg skisserte i sin 1. mai-tale. I følge regjeringen må det innføres strengere regler for å leie inn arbeidstakere. I tillegg skal oppdragsgivere i Norge få plikt til å undersøke at oppdragstakerne eller underentreprenørene betaler det de skal til sine ansatte.

– Vi mener det er uheldig at bedrifter settes til å overvåke hverandre. Det er et ansvar som bør tillegges offentlige myndigheter og primært arbeidstilsynet, sier informasjonssjef Jarle Hammerstad i Handels- og servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) til NRK.

Hammerstad mener regjeringens tiltak er lite treffsikre og vil heller ha en minstelønn til alle, for eksempel i underkant av 100 kroner timen.

– Vi ønsker at de må skjære igjennom her og rett og slett innføre en nasjonal minstelønnssats. Det vil bekjempe sosial dumping.

– Det er noe alle kan forholde seg til. Det er en sats som gjelder nasjonalt og som det vil være ulovlig å lønne lavere enn denne satsen. Dette vil være lett å føre tilsyn med, sier Hammerstad.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger