Hvem får bore Breidablikk og Johan Sverdrup fase 2?
John Økland
28. februar 2020
(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Hvem får bore Breidablikk og Johan Sverdrup fase 2?
John Økland
28. februar 2020

Etter det Energi24 kjenner til, jaktes det nå rigg til flere kommende prosjekter.

Equinor er i markedet for en semi til boring på Breidablikk, tidligere Grand.

En endelig investeringsbeslutning er varslet i 1. kvartal i år og feltet bygges ut som en subseatilknytning til Grane. Prosjektet omfatter boring av totalt 24 brønner, 22 enkle og to multilaterale, fordelt på fire brønnrammer.

«Brønn- og boreaktiviteter vil etter planen starte opp i 3. kvartal 2022 og pågå i fire til fem år framover. Forboring av brønner inngår per i dag ikke, men videre optimalisering av prosjektet fram mot DG2 i 2019 vil avklare hvorvidt det vil forbores noen piloter i perioden mellom høsten 2021 til våren 2022», har Equinor skrevet i et dokument fra desember 2018 som Energi24 har fått tilgang til.

Nå tyder mye på at riggkontrakten starter høsten 2021 og omfatter 15 brønner i denne omgang. Ifølge Petro Database er det kø av rigger som vil være ledige til å kunne ta jobben – totalt 17 flytere. Samtidig er det naturlig å se på kjente spillere som Transocean, Seadrill, Odfjell og COSL. En mulig joker kan være Awilco Drilling som skal inn med flere nye rigger i markedet.

 

Markedet har lenge ventet på en annen godbit, nemlig riggkontrakten for Johan Sverdrup fase 2. Her er det forventet totalt 17 brønner, hvorav cirka 12 skal være faste – resten opsjoner.

Denne har en antatt varighet på ett og et halvt år, med oppstart i 2022. Antall rigger som kan ta denne er meget lang, men den store favoritten er Odfjell og Deepsea Atlantic.

 

Få full oversikt over 100 kommende feltutbygginger, 
56 letebrønner og riggkontrakter i Petro Database!