Hydraulikkselskapet Servi Hydranor ser til utlandet

(Foto: Servi)
Publisert 5. mai 2015

Tøffere tider offshore går utover Servi Hydranor og hydraulikkbransjen.

– Nedgangen i oljemarkedet vil være permanent, og vi må tilpasse oss dette markedet, sier administrerende direktør i hydraulikkfirmaet Servi Hydranor, Bjørn Arne Gundersen, til Østlandets Blad.

Servi Hydranor: – Satser på kjøretøy som har hydraulikk i seg

Hydraulikkfirmaet Servi Hydranor AS på Nordby i Ås kommune leverer cirka 50 prosent av sin produksjon til offshore, men det kan bli mindre: Servi Hydranor-sjefen er klar for å møte nedgangen i bransjen. Firmaet har vanligvis levert all egenproduksjon av hydraulikk til det norske markedet, men nå er 15 personer ansatt i USA og to i Europa.

– Vi vil nå satse på […] alt av kjøretøy som har hydraulikk i seg. I fjor omsatte vi for NOK 100 millioner i USA. Målet er å gjøre det samme i Europa, sier Gundersen.

Reduserte bemanningen med 15 personer i fjor

Servi Hydranor eies av Ferd, familieselskapet som ledes av Johan H. Andresen jr. Ferd er et av Norges største privateide selskaper og hadde et årsresultat på NOK fem milliarder i 2013. Servi Hydranor måtte redusere bemanningen med 15 personer i fjor høst.

– De ansatte registrerer at vi går tøffere tider i møte, men en svak optimisme råder. Vi har nettopp investert NOK 70 millioner i en sylinderfabrikk for å være konkurransedyktig, noe som synliggjør satsing overfor de ansatte. Vi må være offensiv i tankegangen. Servi har store og «tunge» konkurrenter. Vi er mer «lettbent» og kan gjøre kjappe endringer for å møte kundens etterspørsel, sier Gundersen.

Servi Hydranor AS

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger