Publisert 6. februar 2006

Norsk Hydro er blant fem oljeselskaper som skal drive letevirksomhet på nærmere 100 felter utenfor Madagaskar. Høy internasjonal oljepris kan gjøre feltene drivverdige.

NTB

Til sammen 96 blokker på 2.000 kvadratkilometer skal legges ut til auksjon blant selskaper som ønsker å lete etter olje. Ved siden av Norsk Hydro skal amerikanske Vanco og ExxonMobil, Kinas Sino Union Petroleum og Vuna Energy fra Mauritius delta.

Tidligere har Madagaskars myndigheter lagt ut fire offshoreblokker og ti blokker på land for oljeleting etter begrensede anbudsrunder og tosidige forhandlinger. Til nå er det imidlertid ikke funnet drivverdige forekomster.

– Men ettersom den internasjonale oljeprisen har steget, er alle verdens oljeselskaper blitt interessert i blokkene våre. Derfor legges de nå ut på anbud, sier Elise Razaka som leder Madagaskars direktorat for gruver og andre strategiske industrier.

Hun tilføyer at myndighetene i Antananarivo ennå ikke er sikre på at de har kommersielt drivverdige oljeforekomster, men tror muligheten er svært stor. Madagaskar importerer i dag all oljen landet bruker.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger