Publisert 19. april 2006

Som takk for godt samarbeid og et varig minne fra oljegiganten fikk Aukra kommune igår overrakt en spesiell gave fra Direktør Terje Uthus i Hydro, skriver Romsdals Budstikke (RB).

– Det har vært trivelig å være her, og samarbeidet med kommunen har vært utmerket. Dette er en gave til dere alle, og et bevis på at vi har satt pris på å få være her. Det får være et minne om Hydro når vi drar, og forhåpentligvis er savnet, sa Uthus da han overrakte gaven til ordfører Aud Mork.

Gaven er en visualisering av Ormen Lange-prosjektet. En oval monter i stål og med lys som viser hvordan gassen føres fra feltet til landanlegget på Nyhamna. En dvd viser utbyggingen på Nyhamna fra første dag, skriver RB.

– Det er bare fire eksemplar i hele verden av denne – en i Oslo, en på Stord, en i Russland og en i Aukra, fastslo Uthus.

– Gjennom Lonely Planets og programleder Ian Wrights oppdagelsesreise i Hydros gigantprosjekt er Aukra satt på kartet. Nå er det National Geographic som har meldt sin ankomst for å skrive om Ormen Lange og Aukra, fortalte ordføreren.

– Vi har all grunn til å takke for et godt samarbeid, og med denne gaven kan folk som besøker oss få ei visualisering av Ormen Lange og opplev den utrolige historien om det som skjer utenfor kysten og inn til Nyhamna, sa Mork, før hun og Uthus koplet til strømmen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger