Publisert 12. oktober 2005

Under et arrangementet ved Murmansk State Technical University mandag fikk åtte russiske akademikere overlevert sine godkjenningsbevis som del av Hydros stipendprogram.

To lærere, tre doktorander og tre studenter fikk overlevert sine godkjenningsbevis som del av Hydros stipendprogram. Programmet vil gå over en periode på tre år. Det gir rett til økonomisk støtte og kan blant annet omfatte besøk ved Hydros forskningsinstitusjoner i Norge.

Hydros initiativ i Murmansk tar sikte på å kople norsk offshore-erfaring med russisk akademisk ekspertise innen olje og gass for å forberede Nordvest-Russland på framtidig petroleumsutbygging i den russiske delen av Barentshavet, skriver Hydro på sine nettsider.

Del av Hydros leverandørutviklingsprogram for Shtokman
Hydros samarbeid med universitetet i Murmansk er en del av Hydros aktuelle leverandørutviklingsprogram, som tar sikte på å forberede russiske leverandører på den forestående utbyggingen av offshorefeltet Shtokman.

– Vi ønsker å bruke prosjektmodellen fra Hydros utbygging av Ormen Lange, som bygger på over 30 års erfaring med utbygginger på norsk sokkel, og ønsker nå å dele vår erfaring med Russland for å sikre vellykte offshore-prosjekter med høyt innhold av russiske leveranser, sa Lie Hansen.

Så langt har Hydro identifisert over 400 leverandører, vurdert 100 av dem og forhåndskvalifisert seks russiske leverandører for arbeid på norsk og britisk kontinentalsokkel gjennom Achilles-systemet.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger