Publisert 5. desember 2006

Hydro og Husky Energy har funnet hydrokarboner i to avgrensingsbrønner i Jeanne d’Arc-bassenget utenfor kysten av Newfoundland og Labrador.

Rowan Gorilla VI. (Foto:
Ocean Resources Online)

Brønnen West Bonne Bay F-12 ligger i Significant Discovery License (SDL) 1040 om lag 320 kilometer sørøst for St. John’s og i nærheten av oljefeltet Terra Nova.

I henhold til en avtale med Hydro, som er operatør for SDL 1040, har Husky Energy boret brønnen med den oppjekkbare boreriggen «Rowan Gorilla VI», skriver Hydro i en melding.

F-12-brønnen ble boret til 4.666 meters dyp. Det ble også boret en sidebrønn, F-12Z, for å foreta ytterligere avgrensing av strukturen og samle mer informasjon om reservoaret.

I begge brønnene ble det funnet hydrokarboner i formasjonen Upper Hibernia. Det blir nå utført flere analyser av kjerneprøver, brønnvæske og loggdata for å anslå omfanget på de utvinnbare ressursene i dette bassenget, skriver Hydro.

– Vi er oppmuntret av resultatet og vil evaluere funnet videre for å se om det kan utvikles kommersielt, sier Johan Kr. Mikkelsen, leder for Norsk Hydro Canada Oil & Gas.

West Bonne Bay ligger omlag 320 kilometer sørøst for St. John’s i Newfoundland og like i nærheten av oljefeltet Terra Nova. Vanndypet er ifølge Husky Energy cirka 100 meter.

Hydro har en andel i West Bonne Bay på 72,22 prosent og Husky Energy 27,78 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger