Publisert 31. mai 2007

Hydros resultat for første kvartal er noe over analytikernes forventninger med et nettoresultatet på 5,6 milliarder kroner.,
«Hydro oppnådde et sterkt resultat i første kvartal 2007, understøttet av høye priser på aluminium og god drift innenfor både energi og aluminium. Salgsgevinster bidro også positivt, mens lavere olje- og gasspriser påvirket kvartalet negativt», skriver Hydro i sin førstekvartalsrapport.

– Jeg er tilfreds med at vi kan vise til bedre resultater i begge våre hovedområder innenfor aluminium. Det gir et solid grunnlag for videre vekst som et globalt aluminiumselskap etter at olje- og gassvirksomheten er slått sammen med Statoil, sier konsernsjef Eivind Reiten.

Nettoresultatet steg til 5.594 millioner kroner, mot 3.361 millioner kroner i foregående kvartal og 4.783 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Forventningen blant analytikerne var 5.352 millioner kroner.

«Nettoresultatet for kvartalet var positivt påvirket av et betydelig lavere skattenivå enn i tidligere kvartaler, noe som reflekterer sterk inntjening fra aluminium- og internasjonale olje- og gassaktiviteter, som har et lavere skattenivå», skriver Hydro i rapporten.

Driftsresultat endte på 14,8 milliarder kroner, mot 16,8 milliarder kroner i fjor, mens driftsinntekter endte på 48,7 milliarder kroner, mot fjorårets 53,0 milliarder kroner.

Det framgår av rapporten at Hydro venter at resultatet fra aluminiumsvirkomheten i andre kvartal vil være påvirket av fortsatt fordelaktige markedsforhold i Europa og ytterligere fremgang i fabrikkrasjonaliseringsprogrammet.

Hydros produksjon av olje og gass var 610.000 fat oljeekvivalenter pr dag i første kvartal 2007. Også det var over forventningen, som ifølge TDN Finans var en produksjon på 597.000 fat oljeekvivalenter i perioden.

Hydro realiserte en gjennomsnittlig oljepris på 55,9 US-dollar per fat i første kvartal.

Statoil meldte i sin kvartalspresentasjon om betydelige kostnadsøkninger for Fase II-utbyggingen av Ormen Lange hvor Hydro er operatør. Hydro nevner ikke dette med ett ord i sin egen kvartalsrapport, men rapporterer at Ormen Lange-prosjektet går i henhold til planen, at 94 prosent av prosjektet var fullført ved utgangen av mars, og at det venter at ferdigsstillelse skjer i tide og innen budsjett.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger