Publisert 23. mars 2007

Hydro leverte fredag inn sin først plan for utbygging og drift av et felt i Brasil. Peregrino er planlagt å komme i produksjon i 2010.

Planen ble levert til myndighetsorganet Agencia Nacional do Petroleo (ANP) i Rio de Janeiro. Ifølge Hydro er ANP ventet å godkjenne den i løpet av sommeren.

– Peregrino-feltet er Hydros første engasjement innenfor olje- og gassutvinning i Brasil, og vi er stolte over å ha kommet så langt. Et integrert team av medarbeidere fra Anadarko og Hydro gir et godt grunnlag for det videre arbeidet, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten, som overrakte utbyggingsplanen på vegne av partnerne.

Peregrino ligger 85 kilometer utenfor Brasil på om lag 100 meters vanndyp. De utvinnbare reserver er anslått til mellom 300 og 600 millioner fat tungolje.

Feltet skal bygges ut med et produksjons- og lagringsskip og to boreplattformer. Det er planlagt 30 horisontale produksjonsbrønner og sju vanninjeksjonsbrønner.

Hydro er operatør for planleggingsfasen av prosjektet, mens amerikanske Anadarko er operatør for prosjektgjennomføring og produksjon. Selskapene eier 50 prosent hver.

Se også:
Hydro satser milliarder i Brasil

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger