Publisert 27. mars 2008

Hydro har kjøpt aksjer for 147 millioner kroner i Ascent Solar og har dermed økt eierandelen i det amerikanske solcelleselskapet fra 22 til 34,8 prosent.,

Foto: Ascent Solar Technologies

Det melder Hydro torsdag.

Siden Hydro i mars 2007 for første gang investerte i Ascent, har selskapet hatt muligheten til å øke sin eierandel til 35 prosent. Det er denne muligheten Hydro nå har benyttet til å øke selskapets satsing på framtidens energiløsninger.

Hydro har dermed totalt gått inn med i underkant av 50 millioner dollar i Ascent.

– Vi tror på fortsatt vekst i industrien for solenergi og mener at tidspunktet nå var riktig for å øke vår eierandel i Ascent, sier Jørgen C. Arentz Rostrup, Hydros konserndirektør i Energi.

Ascent Solar produserer tynnfilmsolceller gjennom en prosess der metallene kobber, indium, gallium og selen (CIGS) legges på en fleksibel plastfolie, som deretter innkapsles i et beskyttende materiale. Resultatet er solceller som kan bøyes, rulles eller legges på krumme flater i tillegg til de tradisjonelle anvendelsene for solceller. Dette gjør at Ascents løsninger er velegnet til bruk i bygninger, ifølge Hydro.

Ascent Solar holder til i Denver i Colorado, der selskapet har bygd en pilotfabrikk som skal produsere ekstremt tynne solceller. Fabrikken skal etter planen stå ferdig i 2009 og ha produksjonsstart i 2010.

Hydro har også en eierandel på 18 prosent i solenergiselskapet Norsun, og bidro i februar i år med 250 nye millioner kroner inn i selskapet. Norsun bygger for tiden en fabrikk i Årdal for å kunne produsere monokrystallinske silisiumskiver til bruk i solceller. Første del av bygget er klart, og prøveproduksjon fra denne delen av anlegget er i gang.

Norsun har også besluttet å bygge en ny fabrikk for silisiumskiver i Singapore og har inngått et samarbeid for produksjon av høyrent silisium i Saudi-Arabia.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger