Publisert 11. januar 2006

Oljeindustriens felles innsats for å unngå gasslekkasjer offshore har gitt resultater. Målsettingen om å halvere de potensielt farlige lekkasjene på to år er nådd. Industriens nye målsetting er en ytterligere halvering innen tre år.

Petromagasinet.no

– Dette er veldig gledelig og viser at der hvor industri og myndigheter bestemmer seg for å gjøre en innsats for å bedre sikkerheten, får vi til gode resultater, sier direktør i Petroleumstilsynet, Magne Ognedal.

Han støtter også industriens nye målsetting om en ytterligere halvering innen utgangen av 2008.

I 2003 var det til sammen over 40 lekkasjer over 0,1 kg/sekund. I 2005 var antallet redusert til under 16 lekkasjer av tilsvarende størrelse.

Prosjektet startet i 2004, og alle operatørselskapene på norsk sokkel har samarbeidet for å øke oppmerksomheten og styrke kunnskap og innsats for å unngå de potensielt farlige lekkasjene offshore.

Prosjektleder Øyvin Halle, til daglig plattformsjef på det Hydro-opererte Njord-feltet, sier at innsatsen har vært rettet mot tre hovedområder: Teknisk tilstand for anleggene ute i havet, atferd og ledelsesfokus.

Det viktigste mener han ifølge Hydros nettsider har vært at ledelsen i selskapene har satt hydrokarbonlekkasjer på dagsorden og gjennomført arbeidsmøter med utførende personell på offshore-installasjonene.

– Nøkkelen er kontakt, oppfølging og vedvarende oppmerksomhet, sier Halle. Ledelsen må aldri slå seg til ro med en positiv utvikling og gode resultater, men ha temaet hydrokarbon-lekkasjer høyt oppe på dagsorden hele tiden. Som ledere må vi etterspørre tiltak og resultater fra våre medarbeidere som en del av de daglige rutinene, sier plattformsjefen.

Prosjektet har vært i regi av Oljeindustriens Landsforening (OLF) og har resultert i en rekke tiltak som omfatter en felles standard for rapportering, en database for lekkasjer og basis for bransjestandard for trening og kompetanse innen ventiler, flenser og fittings.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger