Publisert 12. januar 2006

Fire Hydro-medarbeidere som sto bak oppfinnelsen og utviklingen av et simuleringsverktøy for rørlegging vant Hydros første interne innovasjonspris. Simuleringsverktøyet gjør at rørledningsdistansen eller tilknytningsdistansen kan forlenges.

Petromagasinet.no

Simuleringsverktøyet vant Innovasjonsprisen i konkurranse med mer enn 40 andre kandidater fra Hydros to forretningsområder Olje & Energi og Aluminium, foruten fra Hydro Other Businesses, melder Hydros nyhetstjeneste.

– Simuleringsverktøyet “Optimal Pipe Route” er en verdig vinner. Det har gitt oss et forsprang i forhold til nye olje- og gassmuligheter med høyt potensial, konstaterte generaldirektør Eivind Reiten under prisutdelingen, som fant sted under en toppledersamling i Hydro i Oslo onsdag kveld.

Vinnerforslaget er funnet opp og utviklet av Hydro-medarbeiderne Henning Holm, Gudmund Per Olsen, Hilde Christine Meisingset og Sigurd Teigen.

Simuleringsverktøyet gjør at rørledningsdistansen eller tilknytningsdistansen kan forlenges. Verktøyet har også et optimaliseringsprogram som kan fastsette minimal trasélengde.

«Optimal Pipe Route» har vært svært viktig for den undersjøiske løsningen på det store gassfeltet Ormen Lange og vil ifølge Hydro kunne spille en framtredende rolle i vurderingen av utbyggingsløsninger for det russiske gassfeltet Shtokman.

På Ormen Lange er verktøyet benyttet til å simulere transporten av brønnstrømmen fra reservoaret til prosesseringsanlegget.

Det er første gang Innovasjonsprisen i Hydro er delt ut.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger