Hywind-kontrakt til Aibel

Publisert 10. juli 2014

Statoil har tildelt kontrakten for FEED og EMA.

Statoil har tildelt Aibel kontrakten for FEED og EMA (Engineering & management assistance) av substrukturer til vindparken Hywind Scotland Pilot Park. Kontrakten har en anslått verdi på ca. 40 millioner kroner.

– Dette er et viktig steg videre i vår satsing innen fornybar energi. Det siste året har vi jobbet hardt for denne kontrakten. Her har våre erfaringer fra vindplattformen «Dolwin Beta» vært avgjørende, sier konsernsjef i Aibel, Jan Skogseth i en pressemelding.

Fem flytende havvindmøller

Prosjektet består av en FEED-studie og en etterfølgende detaljert EMA-fase for utviklingen av substrukturer til fem nye flytende havvindmøller. Møllene skal installeres på feltet øst for Skottland. Prosjektet forventes avsluttet når møllene er installert i 2017.

Arbeidet settes i gang straks og vil bli gjennomført fra Aibels kontorer i Oslo og Haugesund. På det meste vil 30 ansatte være involvert i prosjektet. Aibel vil samarbeide tett med underleverandørene Norges Geotekniske Institutt (NGI), Dr.techn.Olav Olsen AS og Principa North AS.

– Statoils tildeling er en anerkjennelse av Aibels prosjektorganisasjon, med noen av Europas førende eksperter på strukturanalyse innen offshore vind. Nå skal de sammen med resten av organisasjonen sikre en solid gjennomførelse med høy kvalitet, sier Jan Skogseth.

Statoil har tidligere gjennomført et demonstrasjonsprosjekt av Hywind-konseptet i mindre skala utenfor Karmøy.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger