Publisert 4. februar 2000

I dag åpnet Aker Solutoons nye lokaler på Jåttåvågen. Her er det blant annet 1.027 innendørs sykkelparkeringer, treningssenter, kompetanseavdelinger, en avdeling av Ostehuset. Og 2.600 kontorplasser.

Aker Solutions sitt nye bygg i Jåttåvågen.
Aker Solutions hadde invitert både ansatte, partnere
og andre til åpningen av deres nye kontorbygg.
12.12.12 ble en festdag for Aker Solutions.
Tore Sjursen, Christine Sagen Helgø og Espen Krogh.

Tekst og foto: Lars Taraldsen

– Vi vil være gode naboer, sier Tore Sjursen, leder for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) i Aker Solution og Espen Krogh, leder for MMO-virksomheten i Stavanger.

De står midt i det blankpolerte inngangspartiet i Jåttåvågen sammen med Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø. Ved resepsjonen er det linet opp med gratulasjonsblomster. Utenfor snør det, og gjennom de store, blanke vinduene kan man se plastinnpakkede kontorstoler. Disse er det minst 2.100 av når Aker Solutions nå flytter inn i de nye lokalene sine. Inntil nå har denne virksomheten vært lokalisert på Strømsteinen, Buøy, Mariero og i Risavika.

Vil øke med 250 i året
– Dette er en kjempeviktig dag for oss. Vi får et bygg som samler alle de ansatte, og vi kan vokse videre, sier Tore Sjursen til Petro Media News.

Han sier at de regner med å få fylt opp bygget om ikke altfor lang tid.

– De neste ukene flytter det inn 2.100 personer. Vi har plass til 2.600. Jeg er sikker på at det skal bli smekkfullt her, sier Sjursen videre.

– Vi har ambisjoner om å vokse med 250 personer hvert år. Det er en årlig vekst på en mellomstor norsk bedrift, legger Espen Krogh til.

Dette liker Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø å høre på.

– Dette er musikk i mine ører, sier ordfører Sagen Helgø, som har funnet veien til åpningen av det nye bygget.

Det er vedlikeholds- og modifikasjonsavdelingen til Aker Solutions som nå flytter inn ved Hinna Park, like ved Jåttåvågen jernbanestasjon, og ifølge Sjursen og Krogh er det toppmpoderne fasiliteter de 2.100 medarbeiderne skal inn i.

– State of the art
– Det som er det beste, er at vi nå får samlet alle ansatte her. Dette dreier seg om kulturbygging og selskapsidentitet. I dette bygget er alt «state of the art», både på IT, infrastruktur og andre områder. Til og med kjøkkenet er state of the art, sier Sjursen.

Bygget ligger på en 43.000 kvadratmeters tomt, og har kontorareal på omkring 65.000 kvadrat. Her er det gymsal, treningssenter, innendørs sykkelparkering til over 1.000 sykler, samt en rekke andre fasiliteter. Også en egen avdeling av Ostehuset kommer til å åpne i nybygget.

– Vi har også Aker Academy, der man kan videreutvikle og bygge på kompetansen, sier Sjursen og Krogh.

I takt med at de ser for seg 250 nye ansettelser i året, ser de også et voksende marked på norsk sokkel.

– Vedlikeholds- og modifikasjonsarbeidet på norsk sokkel er stort. Oljeservicemarkedet her er det største i verden. Det å sørge for økt utvinning og lenger levetid på felt er superlønnsomt, sier de videre.

De ser for seg at det de neste 5-8 årene kommer til å være Nordsjøen og Norskehavet som vil være mest hektisk.

– Men etter dette kommer det til å bevege seg nordover.

Ordføreren: – Veldig viktig
Ordfører Christine Sagen Helgø mener at denne dagen er vel verdt å markere.

– Det hadde vært rart om jeg ikke var her i dag. For oss er Aker Solutions et så viktig selskap, at når de åpner kontorer er det helt rett at jeg er på plass. Spesielt er det viktig i et historisk perspektiv, blant annet med tanke på Norwegian Contractors og Akers begynnelse nettopp her, sier Helgø.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger