I gang med Solberg-sidesteg

Publisert 25. mars 2014

Wintershall har påbegynt sidesteget i Norskehav-brønnen sin.,Wintershall spuddet 6407/1-7 S Solberg 1. februar i år, og nå melder OD at «Borgland Dolphin» har gått i gang med sidesteget, 6407/1-7 A .

LES OGSÅ: Wintershall ut av UK-lisenser, satser hardere i Norge

Solberg ligger i lisens 475 på Haltenbanken i Norskehavet, omtrent 9 kilometer nordøst for Tyrihans og ca 26 kilometer sørøst for Åsgard (nærmeste installasjon). Nærmeste avstand til land er 163 kilometer i drivretning (Vikna), mens nærmeste land sørover er Mausund ved Frøye (139 km sør-sørøst). Wintershalls letebrønn 6407/1-6 Rodriguez ligger omtrent 5 kilometer unna, og selskapets avgrensningsbrønn Maria Appraisal ligger 11,5 kilometer unna.

Etter funn av gasskondensat i Intra Lange sandstein i letebrønn 6407/1-6S Rodriguez , som ble boret i desember 2012 har det blitt utført tolkningsarbeid for å utforske videre potensial i Langeformasjonen. Potensial for bedre utviklet sand er observert i Solberg -prospektet 5 km nordøst for Rodriguez. Solberg bores for å påvise gasskondensat i sandstein i Langeformasjonen, med forventning om bedre reservoarkvalitet.

Vanndypet på stedet er ca 281 meter. Brønnen er planlagt boret vertikalt til et TD på ca 3.465 meter, med et sidesteg på 3.750 meter, etter at et 9 7/8” pilothull har sjekket for grunn gass. Boretid er beregnet til 105 dager ved funn, og inkluderer det påbegynte sidesteget og en brønntest.

Wintershall er operatør av PL 475 med 35 prosent. Øvrige eiere er Faroe Petroleum (20 prosent), Centrica (20 prosent), Moeco Oil & Gas Norge (15 prosent) og Spike Exploration Holding AS (10 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger